Wijntje doen met Jeroen?

Een kennismaking met Serto. Deze activiteit - die plaatsvindt binnen en in samenwerking mèt het Jheronimus Bosch Art Center (JBAC) - combineert de kennismaking met de twee bekendste werken van Jheronimus Bosch met bourgondisch genieten van bijzondere wijnen en bijpassende luxe hapjes van onze cateraar Princée. Bij elke wijn legt onze wijnverteller uit waarom deze wijn zo speciaal is! Deze activiteit omvat geen volledige maaltijd maar u zult niet hongerig vertrekken. 

Samengevat

  • drie glazen kwaliteitswijn
  • drie bijpassende gerechtjes
  • entree JBAC plus gids
  • prijs € 50,00 p.p.
  • minimaal 12 deelnemers

"Superdag gehad met Serto Events!"
Josje Vierhout, Koning Willem I College Den Bosch

U wordt ontvangen bij de schitterende reproductie van "De Hooiwagen" (het orgineel is te zien in Museo del Prado in Madrid). Hier schenken we een bijzonder glas witte wijn. Als bijpassend hapje serveren we een gerookte zalmsalade op een bedje van rucola met  rivierkreeftstaartjes met wasabimayonaise. Een deskundige gids geeft uitleg over het schilderij "De Hooiwagen" dat gaat over hebzucht, dwaasheid en de vergankelijkheid.

De Hooiwagen
De Hooiwagen

In het JBAC krijgt het drieluik 'Tuin der Lusten' extra aandacht door een centrale plaatsing op het koor van de voormalige kerk. Op professionele wijze uitgelicht. Op deze unieke plek proeven we een heel speciale rode wijn. Wederom vergezeld van een lekker hapje: gedroogde entrecote met schimmelkaas en mango. Wijn en spijs zorgen samen voor een verrassende smaakcombinatie. Ook hier zal de JBAC-gids op boeiende wijze uitleg geven.

Tuin der Lusten
Tuin der Lusten

Voor de apotheose begeven we ons met de lift naar het hoogste niveau van de toren van het JBAC. Hier genieten we van een dessertwijn van bijpassend niveau, met een panoramische blik op de nabije Sint Jan en op ’s-Hertogenbosch, de stad van Jeroen. Zeker ook in avondlicht een ongeëvenaard schouwspel! Natuurlijk gaat deze topwijn vergezeld van een heerlijk zoet hapje: Panna Cotta met een coulis van rood fruit. Opnieuw een intense smaakervaring.

We starten steeds om 18.00 uur (als het JBAC voor bezoekers gesloten is). Duur ongeveer 1 1/2 uur. Prijs is € 35,00 incl. BTW per persoon. Het minimum aantal deelnemers moeten we stellen op twaalf. 

Neem voor reservatie of informatie contact met ons op